Vilken yogamatta ska jag välja? 

Det kan vara lite klurigt att veta vilken yogamatta som passar bäst för dig. I denna enkla guide försöker vi hjälpa dig på traven. Är du nybörjare och bara vill ha en enkel yogamatta utan krusiduller när du nu ska inleda din yogapraktik så har vi det bästa för dig. 

All-round mat från Yogiraj är en yogamatta som passar perfekt för dig som är ny. Hos oss hittar du denna produkt i 3 olika tjocklekar: 

  • 2 mm - Skönt grepp och lätt att packa med sig på resan 
  • 4 mm - Perfekt för nybörjaren
  • 6 mm - Besitter bra dämpning och skyddar dig från det hårda golvet.
     

I sortimentet har vi även Yogirajs ekologiska supermatta med ett suveränt grepp. Producerad av naturgummi vilket gör att den är biologiskt nedbrytbar.

Tjock eller tunn yogamatta? Vilken tjocklek ska jag ha? 

Generellt passar tjocka yogamattor bra till lugnare former av yoga, till exempel yinyoga och kundaliniyoga. Den tjockaste modellen vi har i vårt sortiment (6mm) passar även bra om du har problem eller känner obehag i knän och handleder, eller behöver extra mycket dämpning och stöd. Nackdelen med tjocka mattor är att de kan bli tunga att bära runt på. Det kan också bli svårare att hitta balansen då du inte känner underlaget genom yogamattan lika tydligt. Till yogaformer med lite mer balansövningar, som vinyasa yoga och ashtanga yoga, kan en tunnare standardmatta på 4 mm i tjocklek vara ett bättre val. Generellt behöver man inte gå upp över 4 mm i tjocklek om man inte har särskilda behov.


Glöm inte

Yogamattan får bättre grepp desto mer du använder den, och liksom de flesta nya yogamattor kan den upplevas som något hal första gångerna. Det är också vanligt att beställa en av våra yogamattor för att använda till din hemmaträning eller vanlig stretching. 


Alla Yogamattor i vårt sortiment är gjort av helt giftfritt material med hög kvalitet.