Yoga nidra betyder fysisk sömn och är en djup avslappningsteknik. Syftet med Yoga nidra är att du ska bli mer avslappnad och släppa på alla måsten och välkomna nuet. Skapa en balans för kropp och sinne. Du tillåter dig själv att gå på djupet av dig själv och bli mer trygg.

Yoga Nidra är mycket givande för dig som:
  • Har mycket stress inombords
  • Känner stress kring arbete eller studier
  • Har sömnsvårigheter
  • Har svårt att slappna av
  • Öka koncentrationen

Hur går det till?
Vid utförande av Yoga Nidra är det fullt fokus på medvetendet medan kroppen kommer ner i djupavslappnande vila. Du ligger ned på ett bekvämt sätt, att rekomendera är att ligga ned på en yogamatta med en kudde under huvudet. Du ska ligga i en viloposition där armarna kommer en bit utifrån kroppen och benen faller lätt isär. Du ligger stabilt och tryggt på mattans underlag där ryggen vilar mot mattan, handflatorna kan titta upp mot taket. Låt dina tankar och funderingar rasa ned genom kroppen nedför mattan. Under Yoga Nidran ska fokuset vara på andetagen och din kropp. Andas in med näsan så att magen höjer sig, håll andan under en komfortabel stund och andas tungt ut genom munnen. För varje utandning blir du mer och mer avslappnad - kroppen blir tyngre och tyngre. Under Yoga nidran flyttar du fokuset till olika kroppsdelar och låta den specifika kroppsdelen slappna av. Kroppsdel för kroppsdel för att sedan avsluta med att känna ett medvetande av hela kroppen, du som helhet från toppen av ditt huvud ned till tårna.

Vart utför jag Yoga Nidra?
Du kan praktisera yoga nidra i en vanlig yogaklass och bli guidad av en lärare, eller lyssna på en inspelning online, på internet finns det gott om guidade sessioner som är väldigt bra. Detta gör det lätt för dig att alltid ha nära till en guidad avslappning.

Investera i dig själv
I dagens samhälle finns det väldigt mycket som stressar och pressar dig. För att själv må bättre - investera i dig själv och testa att utföra dessa typer av meditationer.