När du börjar med någon ny typ av aktivitet kan det vara svårt att veta vilken typ av utrustning du behöver och varför. Yoga är ett praktexempel på aktivitet där det finns en mängd olika redskap som alla fyller ett syfte. Att använda sig av diverse redskap kan vara ett bra stöd för nybörjare som vill lära sig rörelser och ställningar på ett säkert sätt men också för de inbitna som söker motivation och vill bli mer engagerade i sin träning. 

Här kommer därför några exempel på Yogautrustning som kan få din yoga att bli mer funktionell, utvecklande och spännande.

Klicka här för att hitta alla produkter vi tar upp i denna guide!

Yogablock är ett redskap som fungerar som en förhöjd yta där du kan ta stöd med dina händer i diverse yogaställningar. Den förhöjda ytan minskar risken att du exempelvis böjer ryggen i de lägen där ryggen ska vara rak. Blocket syftar på så vis till att bidra med den extra flexibiltet som krävs för att hålla en skonsam men utvecklande kroppsställning. Ta hjälp av ett yogablock så gör du dina pass mer utvecklande och skonsamma.


Yogabälte är ett redskap som fungerar som din förlängda arm. Bältet kommer till användning i positioner där du exempelvis ska koppla ihop händerna bakom ryggen (Gomukhasana) eller när du ska sträcka ut ett ben raklångt och samtidigt greppa din fot (Supta padanghustasana). Bältet blir helt enkelt användbart i positioner där man är stel och tight. Ett redskap vi rekommenderar starkt.

Yogabolster är ett fantastiskt redskap till alla yogaformer men speciellt användbart vid YinYoga eller Restorative Yoga. En bolster är en avlång kudde som kan användas som stöd för ryggen. Vid bakåtböjningar, t.ex bakåtlutande hjälte (Supta Virasana) ger bolstern ryggstöd vilket hjälper dig att öppna upp bröstet. Att stötta upp med en bolster i utmanande positioner är inte bara skönt, det förebygger även skador, då det annars är lätt att pressa kroppen för hårt.


Det finns även praktiska produkter som du kan transportera din yogautrustning i, både enklare modeller och större versioner där du får plats med mycket saker.


Bärrem är ett praktiskt och enklare exempel. Med hjälp av denna produkt kan du på ett enkelt sätt bära med yogamattan till ditt träningspass.

Mattväska eller Stor Yogaväska är två olika exempel på väskor där du lätt kan samla alla dina yogatillbehör och på så vis aldrig behöver stå utan redskap när de väl behövs.

Klicka här för att hitta alla produkter vi tar upp i denna guide!