Många känner till att massage och återhämtning är något som vi mår bra av, men vissa gånger kan det glömmas eller väljas bort för att du rent av inte vet hur man ska göra. Det kan också vara för att du inte känner till vilka redskap det finns och hur man använder dem. Det är värdefullt att känna till massagens hälsofördelar. I denna text går vi igenom viktiga fördelar med massage, vi förklarar även hur du på ett enkelt sätt kan massera dig själv hemma med hjälp av effektiva massageredskap. 

Förhindrar framtida skador

Fysisk aktivitet och träning är mycket viktigt för den allmänna hälsan. Tyvärr kan träning också orsaka skador, muskeltrötthet och ömhet. Om du tränar regelbundet känner du till den välbekanta känslan av belastning på dina leder. Massage kan lindra detta tryck/smärta och förbättra flexibiliteten då det hjälper dig att mjuka upp hårda punkter och håller dina muskelfibrer starka men även smidiga.  

Ökar återhämtningen efter träning

Den ökade cirkulationen som massage för med sig ger mer blod till musklerna, tar bort slaggprodukter och lindrar spänningar vilket är flera faktorer som kombinerat leder till bättre återhämtning för din kropp. 

Massage för att motverka stress

Regelbunden massage är den perfekta terapin för stressavlastning, eftersom den minskar stresshormoner och kan lyfta ditt humör. Massage ökar temperaturen i kroppen och främjar avslappning. När kroppen slappnar av minskar pulsen, stressnivåerna lindras och en känslan av lugn sprider sig i kroppen. 

Utför massage hemma med hjälp av olika verktyg 

Även om det är fantastiskt att få professionell massage så kan det vara dyrt och obekvämt om man inte är van. Som tur är finns det andra sätt att nyttja massagens fördelar i en trygg miljö utan att behöva betala väldigt mycket pengar. Vi rekommenderar att investera i enkla massageredskap som du kan ha i hemmet. Dessa typer av redskap hjälper dig att bibehålla en god blodcirkulation, motverka smärtor, och håller dig återhämtad och avslappnad. 

Klicka här för att se alla våra massageredskap! 

Olika exempel på massageredskap du kan ha i ditt hem: 

Massagepistol

En vibrerande massagepistol för avkoppling, muskelåterhämtning eller ömhet i musklerna. Perfekt för dig som tränar mycket eller bara vill lindra obehag i rygg/nacke eller på andra ställen, alltså den passar för alla. Mycket enkel och effektiv att använda då det är enkelt att komma åt de punkter som behöver stimuleras, den har även olika vibrationsnivåer och munstycken som skapar variation. 

Massageboll 

Perfekt att använda för mindre muskelgrupper då bollen skapar en punktlig applicering. Fungerar även utmärkt för massage av fötter, rygg och axlar. Exempel: Lägg massagebollen mellan väggen och ryggen. Använd cirkulära rörelser fram och tillbaka för att massera ryggen.

Spikmatta 

Spikmattan är ett populärt hjälpmedel som används av många. Den är framtagen och utformad för att ge liknande resultat som akupressurmassage. Spikmattan innehåller flera hundra små piggar som trycker på akupressurpunkter i ryggen. Mattan är väldigt effektiv för återhämtning då den stimulerar kroppens syreupptagningsförmåga. Den ökar även blodgenomströmningen och kan lindra värk. 

Foamroller 

Ett fantastiskt träningsredskap för uppvärmningen eller återhämtningen. Placera rullen under de ömma musklerna och rulla över området för att stimulera tryckpunkter, detta gör att cirkulationen ökar och motverkar mjölksyrabildning.

Massagekudde

Ett sätt att få en enkel och avkopplande massage hemma. En massagekudde/massagebälte är mycket praktisk att använda då du kan applicera den på många olika muskelgrupper. 

Klicka här för att se alla våra massageredskap! 

Sammanfattningsvis kan vi säga - missa inte massagen! Glöm inte att lite kan göra mycket, bara 15 minuter massage om dagen kan bli en fin rutin. Det blir även ett perfekt tillfälle för att stanna upp en stund i din hektiska vardag. Tänk på att mycket av den stress, spänning och smärta som du känner när du är på språng hela tiden kommer att minska efter varje massage. Det är klokt att komma ihåg att sätta din hälsa först är det bästa sättet att leva ett långt och lyckligt liv.